واردات 9 میلیون لیتر بنزین در روز/ رکوردشکنی عجیب مصرف بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از رکوردشکنی عجیب مصرف بنزین در شهریورماه خبر داد و گفت: میزان واردات بنزین در مهرماه به 9 میلیون لیتر در روز رسید و کیفیت این بنزین وارداتی براساس شاخص های استاندارد ملی است.

خبرگزاری تسنیم، کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در نشستی خبری اظهار داشت: در خصوص سطح ذخایر سوخت نیروگاهی، دستگاه های مختلفی درگیر تأمین سوخت هستند و این مسئله به عملکرد وزارت نیرو در مدیریت مصرف سوخت نیروگاه ها و افزایش راندمان نیروگاهی، به شرکت ملی گاز در تأمین حداکثری گاز و به شرکت ملی پخش برای تأمین سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین و سوخت دوم بستگی دارد.

وی افزود: در ابتدای شهریورماه 1403 که شروع استقرار دولت چهاردهم بوده، سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه ها نسبت به زمان مشابه سال قبل، 43 درصد کمتر و سطح ذخایر مازوت نیروگاه ها نسبت به زمان مشابه سال قبل، 23 درصد کمتر بود.

ویس کرمی با بیان اینکه "مجموع سطح ذخیره سوخت مایع در نیروگاه ها در ابتدای شهریور سال 1403 نسبت به ابتدای شهریور سال 1402 بالغ بر 36درصد کمتر بود"، گفت: در شهریورماه 1403 نسبت به شهریور 1402 به میزان 2درصد رشد تولید گازوئیل و رشد 32 درصدی تحویل گازوئیل به نیروگاه ها را داشتیم.

وی افزود: همچنین در مهرماه و 12 روز ابتدایی آبان ماه نیز رشد 6درصدی تولید گازوئیل رقم خورد که در مهرماه روزانه 27.5 میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه ها تحویل شد که تقریبا معادل زمان مشابه سال قبل بود اما در آبان ماه (12 روز ابتدایی) با رشد 80درصدی تحویل، روزانه 42.6 میلیون لیتر گازوئیل به طور متوسط به نیروگاه ها تحویل شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: از ابتدای سال تا پایان روز 12 آبان ماه به میزان 23 درصد رشد تحویل گازوئیل به نیروگاه ها رقم خورد و به صورت متوسط روزانه 25 میلیون لیتر بود، این درحالی است که سال گذشته متوسط تحویل روزانه گازوئیل به نیروگاه ها در مدت مشابه، 20 میلیون لیتر در روز بود.

ویس کرمی در خصوص آمار رشد تولید و تحویل مازوت به نیروگاه ها گفت: در شهریورماه تحویل مازوت به نیروگاه ها رشدی 75درصدی و در مهرماه رشدی 80درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل داشت، همچنین از ابتدای سال تا دوازدهم آبان ماه نیز رشدی 60درصدی در تحویل مازوت تحویلی به نیروگاه ها نسبت به زمان مشابه سال 1402 به ثبت رسید.

وی ادامه داد: مجموع سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها از ابتدای سال تا پایان روز دوازدهم آبان ماه نسبت به زمان مشابه سال قبل 38 درصد افزایش داشت.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از رشد عجیب مصرف بنزین در شهریورماه امسال خبر داد و گفت: شهریور امسال پرمصرف ترین ماه در تاریخ ایران در خصوص مصرف بنزین بوده، به طوری که روزانه به طور متوسط 133.2 میلیون لیتر بنزین در این ماه توزیع شده است.

وی افزود: متوسط مصرف بنزین از ابتدای سال تا 12 آبان ماه 125.5 میلیون لیتر بوده که در مقایسه با متوسط 115.9 میلیون لیتری مصرف بنزین در مدت مشابه سال قبل، رشدی 7.9 درصدی داشته است.

ویس کرمی اذعان داشت: در 12 روز ابتدایی آبان ماه نیز به طور متوسط روزانه 122 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده که نسبت به متسوط مصرف 113.7 درصدی در مدت مشابه سال قبل، رشدی 7.4 درصدی دارد و این نشان می دهد مصرف بنزین با وجود قرارداشتن در میانه پاییز، همچنان بالاست.

وی ادامه داد: عمده واردات بنزین ایران به صورت سوآپی است و در 6 ماهه نخست امسال به طور متوسط روزانه 8.5 میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم؛ میزان واردات بنزین در مهرماه به 9 میلیون لیتر در روز رسید و کیفیت این بنزین وارداتی براساس شاخص های استاندارد ملی است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه "پالایشگاه های کشور توان تولید 70درصد بنزین تولیدی ایران با استاندارد یورو 4 را دارند"، گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال 1397، اگر مصرف بنزین کشور روزانه از 85 میلیون لیتر تجاوز کرد، وزارت نفت الزامی برای توزیع بنزین یورو 4 ندارد، از اینرو با افزایش حجم مصرف و توزیع بنزین، با وجود آنکه بنزین تولیدی در پالایشگاه هایی مثل ستاره خلیج فارس، شاخص های زیست محیطی استاندارد یورو 4 را دارد، اما از نظر اکتان با توجه به نیاز افزایش حجم بنزین، اکتان پایین تری در زمان توزیع خواهد  داشت.

وی افزود: توزیع بنزین با استاندارد یورو 4 در کلانشهرهایی مثل تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز و شیراز صورت می گیرد و بقیه بنزین توزیعی نیز بر اساس استانداردهای ملی است.

ویس کرمی با انتقاد از کندی و توقف توسعه CNG در سالهای اخیر گفت: می توانیم حداقل روزانه 35 میلیون مترمکعب گاز CNG به خودروها با زیرساخت های موجود تحویل دهیم که رد زمینه کاهش مصرف بنزین بسیار موثر است.

وی ادامه داد: قرار بود بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، 900 هزار خودروی پرمصرف عمومی اعم از وانت بارها و تاکسی ها دوگانه سوز شوند اما تا امروز حدود 400 هزار دستگاه تبدیل شده است و به دلیل عدم پرداخت منابع مالی و مطالبات پیمانکاران، این کار متوقف شده بود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: وضعیت پرداخت مطالبات پیمانکاران تعیین تکلیف شده و به زودی پرداخت می شود؛ همچنین در آینده نزدیک سامانه مربوط به ثبت نام خودروها برای تبدیل به دوگانه سوز و یا تعویض مخازن فرسوده، بازگشایی خواهد شد.

وی افزود: در زمینه توزیع گازمایع، سامانه الکترونیکی درخواست فرآورده های نفتی به نام اختصاری صدف بسیار موثر عمل کرده، به طوری که توزیع 5800 تن گاز مایع در روز در سال 99 به 2800 تن در روز در حال حاضر کاهش پیدا کرده و توزیع گاز مایع ساماندهی شده است.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: هیچ گونه کمبودی در زمینه ذخایر گاز مایع و نفت سفید برای 2.5 میلیون نفر از جمعیت کشور که به شبکه سراسری گاز دسترسی ندارند و از این فرآورده ها استفاده می کنند برای زمستان سال جاری نداریم.

انتهای پیام/

نظرات

captcha